Svečano otvoren Delta Planet - prvi šoping mol u Banjaluci

 

Delta Planet u Banjaluci, najveći šoping mol u Bosni i Hercegovini, svečano je otvoren krajem marta. Uz muziku hora Viva Vox zvanice su krenule u obilazak objekta i time je označen početak rada. Ovom događaju prisustvovali su i prisutnima se obratili Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, Radovan Višković, predsednik Vlade Republike Srpske, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Miroslav Mišković, predsednik Delta Holdinga.

Šoping mol Delta Planet Banjaluka je investicija vredna 70 miliona evra srpske kompanije Delta Real Estate koja posluje u okviru Delta Holdinga. Ovaj šoping mol se prostire na 62.500m2, ima više od 100 radnji i doveo je više od 40 novih brendova na tržištu BiH. Delta Planet predstavlja novu planetu šopinga i zabave za celu porodicu i jedinstveni je objekat ovog tipa u Banjaluci.

"Posle hotela InterContinental u Ljubljani, mi otvaramo ovaj šoping mol u Banjaluci, a iduće nedelje u Varni, u Bugarskoj. To je deo regionalnog razvoja Delta Holdinga, koji se kreće od Triglava do Crnog Mora", rekao je predsednik Delte Miroslav Mišković. "Mi uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu".

Svečanosti su prisustvovali visoki zvaničnici Bosne i Hercegovine, grada Banjaluke, predstavnici medija, ambasada, privrede.