Trivan: Neophodna veća posvećenost zaštiti životne sredine

Dome zeleni dome (#HomeGreenHome) je slogan koji je ove godine obeležio svetsku akciju Nedelje zelene gradnje, kojoj se pridružila i Srbija. Završnoj manifestaciji održanoj u TC Ušće, u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, prisustvovao je i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, koji se pridružio učesnicima kampanje i uputio sopstvenu „zelenu“ inicijativu za narednu godinu, shodno ideji kampanje o menjanju našeg okruženja u skladu sa ekološkim potrebama i zahtevima savremenog čoveka.

Trivan je ovom prilikom naglasio podršku Ministartsva ovoj, i sličnim manifestacijama, koje ukazuju na potrebu da se urbano okruženje izgrađuje u skladu sa zaštitom životne sredine.

„Ovakve organizacije, kao i mediji koji su uključeni u jačanje svesti javnosti o pitanjima zaštite životne sredine, vode društvo napred, i Ministarstvo će u narednoj godini, i sa dupli više sredstava podržati ovakve ideje i aktivnosti“, istakao je Trivan. On je ukazao na neophodnost veće posvećenosti zaštiti životne sredine koja se izražava kroz brojne oblasti, pa i u okviru zelene gradnje, koja doprinosi borbi protiv klimatskih promena, esetizuje i oplemenjuje životno okruženje, uz istovremenu veću bezbednosti i efikasnost.

Savet zelene gradnje Srbije organizovao je događaj s idejom da se javnost upozna sa zelenom gradnjom i ostalim aktivnostima i merama koji daju odlične rezultate u opštoj borbi protiv klimatskih promena. Svetska nedelja zelene gradnje se tradicionalno obeležava poslednje nedelje septembra, organizacijom specjalnih događaja nacionalnih članica Svetskog saveta zelene gradnje.

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine