Država uskoro prodaje vilu Jovanke Broz

Za vilu Bor na Dedinju u kojoj je živela Jovanka Broz država ne može da izdvoji dva i po miliona evra za renoviranje. Usled toga vila od 750 kvadrata, izgrađena 90-ih godina XIX veka, uskoro će biti ponuđena na prodaju ili data u zakup nekome ko želi da uloži novac u nju, izjavio je za „Novosti“ direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

"Moguće je da neko uzme vilu u zakup na duži period, koji bi opravdao tolika investiciona ulaganja, a da mu se to što je uložio odbija od zakupnine, do polovine vrednosti nekretnine", kazao je Vorkapić.

On je kazao da je država kao vlasnik slobodna da radi sa vilom na Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 75 ono što misli da je najsvrsishodnije.

Prema navodima Vorkapića, postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo u zakup, bilo da ih kupe.

 Nekadašnji dom Jovanke Broz u nadležnosti je Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja brine o tekućem održavanju i fizičko-tehničkom obezbeđenju. Kuća je bila zaključana, kako navode, od smrti Jovanke Broz 2013. godine do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak.

Kuća je u izuVila je u izuzetno lošem stanju odavno, a kako je izgledala 2009. pogledajte u videu.

 

Izvor: Novosti
Foto: YT Printscreen