TRADEUNIQUE EXCLUSIVE PROJECT – Savršena prilika za investiranje

Budući projekat kompanije „Tradeunique”, vile i apartmani „SUN BAY”, nalazi se u Crnoj Gori, u jugoistočnom delu Evrope, u Bokokotorskom zalivu, na obali Jadranskog mora i predstavlja jedan od najsavremenijih turističkih kompleksa svetskog ranga.   LOKACIJA Crna Gora je simbol

Budući projekat kompanije „Tradeunique”, vile i apartmani „SUN BAY”, nalazi se u Crnoj Gori, u jugoistočnom delu Evrope, u Bokokotorskom zalivu, na obali Jadranskog mora i predstavlja jedan od najsavremenijih turističkih kompleksa svetskog ranga.

 

LOKACIJA
Crna Gora je simbol netaknute prirode, autentičnih naselja, čistog vazduha i kristalno čistih voda, a poznata je po tradicionalnom gostoprimstvu. Ambijentalno obeležje Crne Gore, sa bogatom istorijom, kulturom i tradicijom, integrisano je u stil lokalne arhitekture sačuvane u mnogim naseljima. Jedna od najvažnijih karakteristika crnogorske obale je visokopromenljiva fizička struktura terena. Obalsko područje i njegovo zaleđe daju bogat i raznolik pejzaž, sa visokim planinama, duboko usečenim obalama i valovitim plavim morem sa tradicionalnim naseljima između. Ovi prelepi pejzaži praćeni su gustom mediteranskom vegetacijom. Tipični mediteranski vetrovi imaju jak uticaj na prozračnu sredinu i čist vazduh i čine okruženje ugodnim za sve. Zemljište, na kojem je zdanje planirano, nalazi se između lokalnog puta koji povezuje Tivat i Ostrvo cvijeća, ukupne površine 1,8 ha.

 

Koncept naselja zasniva se na kompatibilnosti između tradicionalnog duha i potpunog komfora i luksuznog prostora za relaksaciju. Nivo komfora u bilo kom smislu, od funkcionalnosti do estetike, postignut je kroz jednostavnost, prostranost i upotrebu elemenata prostih proporcija. Svi apartmani su podeljeni na različite zone: ulaz, kao javni prostor, zonu sa vilama, plažu i marinu. Javni prostor kompleksa zgrada sadrži tržni centar, servisnu zgradu i javni parking. Kako se tržni centar nalazi u delu koji je presečen lokalnim putem, biće namenjen za upotrebu kako lokalnog stanovništva, tako i posetilaca. Prostor za zaposlene u obezbeđenju planiran je u unutrašnjosti servisne zgrade, gde će biti smeštena i tehnička podrška i ostali servisi.

 

Marina će se nalaziti na sredini obale, sa najvećom dubinom od 15 m. Biće postavljeno 48 oprema za vezivanje brodova sa maksimalnom dužinom od 30 m. Planirano je da pristanište bude opremljeno sa svim potrebnim servisima, dok će se na obali nalaziti restoran sa velikom terasom. Svi sadržaji će biti povezani odgovarajućom pešačkom stazom.

 

Zona sa vilama će činiti najveći deo lokacije, sa 14 objekata. Planirana je izgradnja tri tipa vila, veličine približno 400 m2 sa prizemljem i prvim spratom. Svaka vila ima sopstveni bazen, na terasi ispred dnevne sobe u prizemlju. Spavaće sobe su komforne, sa plakarima i kupatilima. Parking se nalazi u podrumu, pored objekta ili u natkrivenoj oblasti, u zavisnosti od pozicije vile i u skladu sa terenom. Svaka vila će imati dva parking mesta. Kroz optimalno pozicioniranje objekata na padinama, svaka vila ima direktan pogled na more. Plaža se nalazi na jugozapadnom delu lokacije, na relativno ravnom terenu. Planirana je i izgradnja platoa – vodoravne platforme kako bi se postigao bolji pogled na more.