Toplotne pumpe na vazduh i vodu postavljaju temelje za zeleni koncept života

LG Therma V i mnogobrojna poboljšanja u eco-friendly tehnologiji probudiće ekologa u svakome od nas Kada su se pojavili hibridni automobili, potrošači su vagali između njihove ekološke prednosti i ustaljenog mišljenja da su eko-frendli vozila lošija od svojih konkurenata koji

LG Therma V i mnogobrojna poboljšanja u eco-friendly tehnologiji probudiće ekologa u svakome od nas

Kada su se pojavili hibridni automobili, potrošači su vagali između njihove ekološke prednosti i ustaljenog mišljenja da su eko-frendli vozila lošija od svojih konkurenata koji koriste ulje. Međutim, vrtoglavi razvoj hibridnih i električnih automobila pokrenuo je novi talas u ovoj industriji, koja se neprestano trudi da popularizuje stavove o ekološkim vozilima. Osim tržišta ekoloških vozila, i građevinska industrija je svedok neverovatnih promena, pa eko-frendli kancelarije i domovi postaju sve učestaliji.

 

Budi zelen: Parola koja više ne važi samo za ekologe
Podizanjem svesti o značaju očuvanja životne sredine probuđena je ekološka savest mnogih potrošača širom sveta. Međutim, čak i oni koji nisu opterećeni očuvanjem životne sredine mogu imati koristi od eko-frendli inovacija u svom domu. Kako odnos Rusije i Evrope postaje zategnutiji, postoji veoma realna opasnost da se rezerve gasa smanje u trenutku kada su najpotrebnije. U cilju izbegavanja ove potencijalne pretnje, vlasnici kuća širom Evrope uveli su toplotne pumpe vazduh-voda i sproveli druge korake da sebe učine energetski nezavisnim. One koji oklevaju da ulože u ekološke proizvode i nisu zagrejani za „zelene pokrete“ ipak vodi želja da imaju smanjene račune za struju i to je glavni razlog zbog kog se ipak upuštaju u rizik. Iako su ove investicije dugoročno gledano više nego isplative, u prošlosti su visoki početni troškovi sprečavali ljude da uvedu solarne panele, toplotne pumpe vazduh-voda i druge tehnologije za očuvanje okruženja. Međutim, pored povećanja efikasnosti ovih tehnologija, došlo je i do značajnog pada cena. Uz to, vlade su nedavno ponudile programe poreskih kredita i druge podsticaje vlasnicima kuća koji su uveli tehnologije za očuvanje životne sredine, što je dovelo do većeg interesovanja za ekološku gradnju.

 

Vazduh: Vrhunski obnovljivi resurs 

Toplotne pumpe vazduh-voda predstavljaju inovativnu tehnologiju koju mnogi prepoznaju kao sledeći korak u razvoju obnovljive energije. Ova pumpa oslanja se na toplotu spoljnog vazduha za zagrevanje vode u kući, omogućavajući efikasan rad pomoću malih količina električne energije. Na primer, klasična toplotna pumpa vazduh- voda kombinuje 1 kW električne energije sa 2 kW okolnog vazduha i tako stvara ukupnu količinu toplote od 3 kW, što grubo znači da je dobijeno tri puta više toplote pomoću samo 1 kW električne energije.

 

 

 

LG Therma V: Nova definicija efikasnosti 

Vlasnici kuća koji žele da svoje domove učine ekološkim najčešće su motivisani željom da zaštite okruženje, verovanjem u značaj energetske nezavisnosti ili željom da smanje mesečne troškove energije. Inovativna Therma V toplotna pumpa vazduh-voda kompanije LG ispunjava sva tri kriterijuma, što je čini idealnom za sve koji žele da unaprede svoj dom ili kancelariju. Therma V je opremljena visokoefikasnom pumpom za vodu klase A, koja je za oko 65 odsto efikasnija od uobičajenih . Osim toga, BLDC ventilator motora u odnosu na one sa naizmeničnom strujom nudi i uštedu energije do 40 odsto kada radi sporije i do 20 odsto prilikom većih brzina. Sistem je u potpunosti kompatibilan sa radijatorima, bojlerima i solarnim panelima, dok ga je veoma jednostavno instalirati. Smanjujući emisiju ugljendioksida i mesečne troškove struje, LG Therma V je savršena za svakog ko želi da vodi zeleni koncept života, bez obzira na motivaciju.