Galens Invest – izgradnja ”Pupinove palate” po ugledu na savremene evropske objekte

Kompaniju “Galens Invest” iz Novog Sada čini mlad i ambiciozan tim profesionalaca, čiji je poslovni moto stvaranje životnog prostora po meri svih generacija. Svesrdnim zalaganjem ova kompanija uspeva da svojim klijentima obezbedi kvalitetne, sigurne i pouzdane stambene i

12

Kompaniju “Galens Invest” iz Novog Sada čini mlad i ambiciozan tim profesionalaca, čiji je poslovni moto stvaranje životnog prostora po meri svih generacija. Svesrdnim zalaganjem ova kompanija uspeva da svojim klijentima obezbedi kvalitetne, sigurne i pouzdane stambene i poslovne prostore. Jednostavnost dizajna, kvalitet i efikasnost procesa poslovanja, kao i poštovanje rokova, odlike su zbog kojih je “Galens Invest” danas sinonim za poverenje. Jedan od najboljih pokazatelja profesionalnog uspeha ove kompanije je nagrada „Biznis partner“, koju je osvojila 2015. godine. Ova nagrada simbolizuje rezultat visokog stepena zadovoljstva njihovih klijenata i potvrdu poslovne uspešnosti i regionalne prepoznatljivosti. Naš sagovornik u ovom broju magazina Real Estate je Vladimir Šojić, direktor prodaje i marketinga kompanije “Galens invest”.

 

Jedan od najnovijih projekata kompanije “Galens Invest” je stambeno-poslovni kompleks “Pupinova palata”. Kako je zamišljen ovaj projekat i po čemu se on izdvaja? 

 

Vladimir Šojić: Primena savremenih materijala i opreme koja se ugrađuje u ovaj objekat zadovoljiće najviše trenutno važeće svetske standarde, kako u stambenom tako i u poslovnom prostoru, tako da će naš grad dobiti jedinstveni poslovnostambeni objekat po najvišim svetskim standardima i po ugledu na sve velike evropske metropole. Ovom investicijom želimo da doprinesemo podizanju ugleda našeg grada, da stanemo rame uz rame sa čuvenim prestonicama koje imaju slične objekte u centru grada. Stambeno-poslovni kompleks “Pupinova palata” raspoređen je u tri lamele, od čega stambeni deo ukupne površine 12.500 m2 predviđa okvirno 165 stambenih jedinica različitih struktura i površina, od 27 m2 pa do 250 m2 i više, u zavisnosti od potreba kupaca. U toku izvođenja radova postojaće mogućnost spajanja već postojećih i formiranja novih stambenih jedinica, u cilju dobijanja željene kvadrature, rasporeda, orijentacije i spratnosti. Ispod celog objekta projektovana su tri nivoa garažnog prostora sa oko 400 parking mesta, koji zadovoljavaju sve potrebe funkcionisanja projektovanog objekta, a jedan deo parkinga imaće i funkciju javnog parking, što će unaprediti i olakšati parkiranje u centru grada. Sama koncepcija objekta podređena je potrebama budućih vlasnika i predstavlja savršen balans kvalitetnog života u modernom vremenu. U cilju organizovanja života i biznisa uz što manje svakodnevnih izazova i stresa, vlasnicima je na raspolaganju i usluga 24-časovnog fizičko-tehničkog obezbeđenja. Takođe smo predvideli opremu isključivo premijum kvaliteta, gde nismo želeli da pravimo bilo kakav kompromis, s obzirom na samu lokaciju budućeg projekta i njegovu eksluzivnost.

 

Projekat “Pupinova palata” će pored stambenog imati i poslovni deo?

 

Vladimir Šojić: Cilj nam je da izgradimo prvi ofis spejs klase A u Novom Sadu, po ugledu na najbolje evropske i svetske poslovne zgrade, i da stvorimo prostor koji će unaprediti radnu atmosferu i izazvati osećaj zadovoljstva korisnika i zaposlenih. Predviđeni poslovni prostori planirano je da se izvedu prema najsavremenijim zahtevima tržišta i budućih korisnika. Planirani su i projektovani open spejs prostori, koji daju maksimalnu fleksibilnost u personalizaciji budućeg ofisa prema potrebi date delatnosti. Poslovni prostor je projektovan kao visokoenergetski efikasan, što korisnicima pruža mogućnost maksimalne uštede fiksnih troškova budućeg poslovnog prostora, uz centralno grejanje, hlađenje i ventilaciju prostora pomoću najsavremenijeg VRF sistema.

 

Prilikom planiranja ovog projekta, kao društveno odgovorna firma vodili ste računa o svim aspektima zaštite, kako ekološkim i građevinskim, tako i kulturološkim…

 

Vladimir Šojić: Tako je, vodili smo računa o svemu. Predvideli smo obezbeđenje susednih objekata posebnim građevinskim metodama. Fasada banke, sa svim detaljima isklesanim od kamena, kompletno je restaurirana pod nadzorom sekretarijata za zaštitu spomenika. U konsultacijama sa gradskom upravom, posebno se vodilo računa o kulturnom nasleđu Jermenske zajednice, njihovoj crkvi i pratećim spomenicima koji se nalaze uz parcelu, u vidu zaštite i očuvanja. Sam projekat budućeg objekta, arhitekturu, poziciju i funkcionalnost pripremali smo više od godinu dana, pokušavajući da nijednim detaljem ne narušimo jezgro centra grada. Kroz razne analize, mišljenja stručnjaka iz svojih oblasti, kroz simulacije saobraćaja i potencijalnih problema, došli smo do projekta koji će zadovoljiti sve aspekte građevinskog poduhvata projektovanog objekta.

 

Odnedavno je kompanija “Galens invest” oformila poseban deo kompanije čija je delatnost isključivo održavanje vaših objekata.

 

Vladimir Šojić: Upravo tako, novi član naše kompanije je sektor za facility menadžment, “Building & Interior Solutions”, koji je nastao iz potrebe za pružanjem kompletne usluge održavanja klijentima koji su vlasnici ili korisnici nekretnina kompanije “Galens invest”. Cilj kompanije je kompletna posvećenost klijentima, dostupnost i brzina rešavanja problema. Korisnici naših usluga su vlasnici nekretnina, stambenih i poslovnih prostora, čiji je osnovni cillj očuvanje i unapređenje nekretnine. Naš tim čine stručnjaci koji svojim znanjem i operativom mogu da otklone sve probleme koji se tiču poštovanja garantnih rokova, redovnog i investicionog održavanja. Kvalitetno i stručno održavanje izuzetno je bitno jer ne smemo dozvoliti da se vrednost nekretnine umanjuje prilikom redovne eksploatacije. Izgradnjom do 1.000 stambenih jedinica godišnje osetili smo potrebu za proširenjem poslovanja koje se odnosi na dalju brigu o zgradi i njenim korisnicima. Kao investitor koji je neraskidivo povezan sa svakom izgrađenom zgradom, novom segmentu poslovanja pristupamo s velikim zadovoljstvom. Primenom ovog koncepta u potpunosti smo ostvarili cilj – bezbrižno i dugoročno stanovanje u svakom objektu koji smo gradili i ostvarivanje postprodajnog odnosa sa svojim klijentima.